Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΠΛΕΡΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΠΡΙΖΜΑΤΑ


Να το πάρουμε από την αρχή. Έχω γαμηθεί τον τελευταίο καιρό να βλέπω ποστ για τον Ρωμανό, και "το φασιστικό κράτος", που "μουνιά, το παιδί κάνει απεργία πείνας, αφήστε το να σπουδάσει", και "ο κοινωνικός αγωνιστής που πάντα μάχεται με καρδιά" και άλλα πολλά.

Λοιπόν, πάρτε το αλλιώς, γιατί, όπως λέγανε και κάποιοι σοφοί παλιά, υπάρχουν πολλές αλήθειες, αλλά η πραγματικότητα είναι μία...

Οι δύο απόψεις, λοιπόν, που επικρατούν είναι οι εξής.

Αν είσαι χρυσαύγουλο, μπαίνεις σε φόρα με το σήμα της λευκής δύναμης (ο πληθυντικός του φόρουμ για να μάθετε και λίγα γράμματα) και γράφεις: "Νε αλλα ο Ρομανως ολη ξαιρουν οτι ηνε αναρχα και αλο που το κρατος δεν τονε καταδικασε γιατι όλα ήνε σινομοσυες που η εβρεοι φταίνε γιατη οι αρχαιη ελληνες γαμουσανε τους περσες και ιχωρ το εμα το δηκο μας ειναι πιο πηχτο και Ιησους-Διας-πάνας συμμαχια και τελος παντων να πεθανη το μουνη απο πηνα εμης τίποτα μαλάκηδες ημαστε και ελλαδα πανο απ ολα".

Σε αυτή τη φάση θεωρείς ότι ο Ρωμανός είναι ένα αναρχικό αρχίδι που λήστεψε μια τράπεζα για να ικανοποιήσει τους αναρχοκομμουνιστικούς σκοπούς του, πήρε όμηρο, ανήκε σε τρομοκρατική οργάνωση και πρέπει να τον βάλετε μαζί με τα άλλα καραφλά πάνω σε αφίσα του Αδόλφου, να τον κατουρήσετε στο στόμα και μετά να τον κρεμάσετε με τις ευλογίες του Μιχαλολιάκου και να βάλετε τη μάνα του να δώσει κλωτσά στο άλογο για να πονέσει περισσότερο.

Αν είσαι, τώρα, αριστερίζων, ακροαριστερίζων ή και αναρχικός, η άποψη σου είναι η εξής: "O Ρωμανός είναι ένας κοινωνικός αγωνιστής που έπεσε μαχόμενος τον καπιταλισμό. Βρίσκεται μέσα για τα πιστεύω του και έχει δικαίωμα να σπουδάσει. Λευτεριά στον αναρχικό Νίκο Ρωμανό, λευτεριά σε όλους τους αγωνιστές που μάχονται για την ελευθερία σε μια απάνθρωπη και ολοκληρωτική κρατική δομή. Εμπρός, λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος τρόπος είναι αντίσταση και πάλι".
Σε αυτή τη φάση θεωρείς ότι ο Ρωμανός είναι φυλακισμένος για τις ιδέες και τις απόψεις του, ότι ουσιαστικά είναι ένας πολιτικός κρατούμενος που το τέρας του καπιταλισμού κρατάει έγκλειστο, χωρίς μάλιστα να του δώσει το δικαίωμα να σπουδάσει, για την απόκτηση του οποίου ο ίδιος είναι έτοιμος να δώσει και τη ζωή του.

Και τώρα έρχεται η απάντηση του Διπρόσωπου:

Είστε και οι δύο ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΤΣΟ ΚΑΒΑΛΑ.

Οι μεν φοράτε τόσο μαύρα γυαλιά που θα ψάρωνε και η Βίσση και οι δε φοράτε τόσο κόκκινα γυαλιά που θα σηκωνότανε και ο Φίλιππας ο Συρίγος από τον τάφο για να σας σχολιάσει.

Ας τα βάλουμε σε μια σειρά, γιατί κάθε ερώτηση όσον αφορά το θέμα έχει τη δική της απάντηση. 

Πάμε.

1. Είναι κοινωνικός αγωνιστής ο Ρωμανός;
ΟΧΙ. Αν και τώρα πάει να γίνει, μέχρι τώρα δεν ήταν, σε καμία περίπτωση. Είναι ένα τυπάκι που μαζί με κάτι άλλους πιτσιρικάδες μπουκάρανε σε μια τράπεζα εν ώρα εργασίας με Καλάσνικοφ και πήρανε και όμηρο. Αν είναι έτσι, κοινωνικοί αγωνιστές ήταν και ο Ρωχάμης και ο Παλαιοκώστας. Το ότι είναι αριστερός-αναρχικός ή οτιδήποτε και απαιτεί κοινωνική δικαιοσύνη δεν τον καθιστά κοινωνικό αγωνιστή. Τέτοιον σε καθιστούν οι πράξεις σου και το να μπουκάρεις σαν τους Ντάλτον εν ώρα εργασίας σε τράπεζα δεν σε κάνει επαναστάτη. "Ναι, αλλά οι τράπεζες μας κλέβουν λα λα λα λα λα λα". Ναι, οκ, ισχύει, αλλά αν πιστεύεις ότι η λύση είναι να μπουκάρουμε με κανόνια μέσα, να παίρνουμε ομήρους και άμα κάτσει και χύσουμε και τα μυαλά κανενός στο πάτωμα "δε γαμιέται, να 'ναι καλά ο κοινωνικός αγώνας", τράβα και γαμήσου και διάβασε κάνα άλλο μπλογκ. Το δικό μου για να το καταλάβεις πρέπει να βγάλεις τα γυαλιά σου και να δεις όλη την εικόνα. Επίσης, πιο πολύ θα τον χαρακτήριζα κοινωνικό αγωνιστή για το γεγονός ότι μάχεται για το δικαίωμά του στην Παιδεία παρά για τις προηγούμενες πράξεις του, εξ ου και το "τώρα πάει να γίνει". 

2. Είναι ο Ρωμανός φυλακισμένος για τις ιδέες και τις απόψεις του;
ΟΧΙ. Ο Ρωμανός καταδικάστηκε για ληστεία και έφαγε 15 χρόνια. Δεν υπήρξε καμία καταδίκη για συμμετοχή σε τρομοκρατική η επαναστατική οργάνωση και η καταδίκη του ουδεμία σχέση έχει με τα πιστεύω του.

3. Πρέπει να σπουδάσει ο Ρωμανός; Έχει το δικαίωμα.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ. Ρε μαλάκες, πάτε καλά; Γιατί έχει γίνει τέτοιο θέμα όσον αφορά τις σπουδές του; Εδώ σπούδασε ο Φραντζής, που, αν θυμάστε την υπόθεσή του, είχε τσακωθεί με τη γυναίκα του, τη σκότωσε (κατά λάθος λέει) και μετά την έκανε 365 κομμάτια με το τραπεζομάχαιρο, την έβαλε σε σακούλια και την κατέβασε στα σκουπίδια! Την γκόμενα τη θάψανε σε τεύχη, ρε μαλακηδόπουλοι, και αυτός ο τύπος πήρε πτυχίο μέσα από τη φυλακή με άδειες. Δεν θα πάρει ένας που λήστεψε μια τράπεζα; Βάσει νόμου και λογικής, λοιπόν, ο Ρωμάνος έχει το δικαίωμα να σπουδάσει. Επίσης, αν θέλουμε να λέμε ότι υπάρχει σωφρονισμός σε αυτή τη χώρα, η παροχή παιδείας σε φυλακισμένους νομίζω θα ήταν μια αρχή για να βρεθεί καλή λύση. ΤΕΛΟΣ.

4. Μα είναι κράτος αυτό που δεν επιτρέπει σε ένα παιδί να σπουδάσει μέσα από τη φυλακή;
Όχι. Γαμιούνται πατόκορφα και θέλουν κλείδωμα τις πόρτες στη Βουλή και μπουρλότο με ξερό άχερο και αργό μαζούτ. Αυτό ναι. κι εγώ μαζί σας. Αλλά να πάμε να την πέσουμε σε τράπεζα και να νομίζουμε ότι είμαστε και γαμώ τους επαναστάτες, όχι, αγάπη μου.

4. Γιατί στο μπούτσο θέλει να σπουδάσει και να πάρει κρατικό πτυχίο ο Ρωμανός;
Έλα μου, ντε. Αυτό δεν το έχω καταλάβει κι εγώ. Όταν λες ότι είσαι αντίθετος σε κάθε κοινωνική δομή, αναρχικός ή οτιδήποτε άλλο, γιατί στα γαμήδια λυσσάς να πάρεις πτυχίο με αναγνώριση από αυτόν που μισείς θανάσιμα και πολεμάς μέχρι τελευταίας ρανίδος; Αυτό πραγματικά δεν το πιάνω, σχωράτε με.

5. "Ναι, αλλά γνωριζόταν με τον άλλο αγωνιστή, που πέθανε από σφαίρα μπάτσου, τον Γρηγορόπουλο, και μπλα μπλα μπλα".
Στ' αρχίδια μου. Ούτε ο Γρηγορόπουλος ήταν κοινωνικός αγωνιστής. Ένας πιτσιρικάς που επειδή πέταξε μπουκαλάκι στο πιο αρχίδι μπάτσο που έχει πατήσει ποτέ τη Γη ήταν, και ο μπάτσος τον σκότωσε ψυχρά. 
Θάνατος στον μπάτσο; ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ. Να μαζευτούμε όλοι και να του γαμήσουμε τη μπαναγία, να τον λιθοβολήσουμε στο Σύνταγμα, να χέσουμε στον τάφο του μετά και να βγάζουμε σέλφηζ με τα σκατά από πίσω. Και ό,τι πιο άρρωστο σκεφτείτε εσείς, μαζί σας, μουνόπανο, σήκωσες όπλο στο δεκαπεντάχρονο και έριξες κιόλας γαμώ το Χριστό σου, σκατόψυχε. 
Αλλά από αυτό μέχρι το να χαρακτηριστεί σύμβολο επανάστασης και αγωνιστής ο Γρηγορόπουλος υπάρχει τεράστια απόσταση. Το να ξεκινήσει κοινωνικός αγώνας με αφορμή το θάνατο του Γρηγορόπουλου είναι άλλο θέμα και σωστό κατά βάση, αλλά δεν δικαιολογεί την ανάδειξή του σε σύμβολο.
Όπως υπάρχει τεράστια απόσταση και από το γεγονός ότι ο άλλος λήστεψε τράπεζα και χαρακτηρίστηκε ο Τσε της Ελλάδος με λίγα λόγια. Κοινωνικός αγωνιστής ήταν ο Αλέκος Παναγούλης, που είχε τα αρχίδια να αποπειραθεί να δολοφονήσει τον δικτάτορα χιμσέλφ. Κοινωνικός αγωνιστής ήταν ο Γρηγόρης Λαμπράκης. Κοινωνικοί αγωνιστές ήταν ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης και ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, που άμα πορπατάγανε αφήνανε αύλακα με τ' αρχίδια. Ο Ρωμανός και ο Γρηγορόπουλος, σόρι, αλλά όχι.

Εντ νάου, ΛΕΤ ΔΕ ΧΕΗΤ ΜΠΗΓΚΙΝ.

8 σχόλια:

  1. Ρε πούστη μου έχω βαρεθεί να ακούω "ήρωας ο ένας και ήρωας ο άλλος". Υπήρχε μια περίοδος λίγο πριν αλλάξουν τις πόρτες στις τράπεζες που λήστευαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας σχεδόν κάθε μήνα. Πω πω πρέπει να γεμίσαμε επαναστάτες!
    Το να κλέψεις μια τράπεζα, κλάιν, στα παπάρια της και η τράπεζα λες και δε θα πάρει τα λεφτά της πίσω. Και να έχει και πολίτες μέσα!

    Τώρα για τη μεριά των χρυσαύγουλων ότι είναι αναρχικός και ότι δεν πρέπει να σπουδάσει και να ψοφήσει ε, εντάξει, σε ζώα δεν πρόκειται να αλλάξεις ποτέ γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαλάκα, άμα πεθάνεις, θα πα να κλέψω το άγιο πληχτρολόγιό σου και θα του χτίσω γύρω-γύρω μια εκκλησά να 'ρχόμαστε να διαβάζουμε το μπλογκ σου σα νευαγγέλιο και να κλαίμε στα γέλια, ξεκινόντας τη μεγάλη επανάσταση του ορθολογισμού. Επίσης θα σου κόψω και θα φυλάξω τα δάχτυλά σου, να τα περάσω χαϊμαλί και να τα φοράω κάθε που θα πάω να γράψω άρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα παπάρια μου ήταν ο Γρηγορόπουλος, και κάθε χρόνο θυμούνται της ψωλής του το χαβά με τα γνωστά αποτελέσματα. Αρχίδια μάντολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τόσους ήρωες η Ελλάδα πως έχει αυτό το μαυρο χάλι δεν μπορώ να καταλάβω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου Σαλ φίλε και συνοδοιπόρε και ομονοούντα και δε γκζέρω κι εγώ τι άλλο.
    Μαυτά που γράφεις κι αυτά που λέω θα μας πάρουνε στο κοντό και τα καραφλά και τα κουμμούνια και θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε.
    Θα πέσουμε όμως μαχόμενοι υπερ βωμών και αιδοίων.
    Και τώρα μιά ερώτηξις κρίσεως δια το ακσιότιμο κοινό σου:
    — θα μακρυγορήσω κομματάκι αλλά αξίζει τον κόπο.—
    «Πόσοι από τους αμέτρητους Νεοέλληνες "απεργούς πείνας" τη ντελιώσανε τη μπίστα;»(όπως πχ ο, αλήστου μνήμης Ιρλανδός brother, Bobby Sands με high score 66 μέρες). Απάντηση: →ΚΑΝΕΝΑΣ←
    Η ξήγα απλή; Ο Bobby είχε αрχίδια ελέφαντα και όταν έκανε ταρζανιές δεν αντιμετώπιζε τον Γρίκ Μπάτσμαν Corconeas ο οποίος στην καλύτερη πέτυχε τον Γρηγορόπουλο με τρίσποντη και έφαγε ισόβια αλλά τον Ίνγλις Σάσμαν Wilkins που ευνούχιζε κουνούπι με σαρανταπεντάρι σινγκλ άχτσιον και άμα σκότωνε Ιρλανδό έπαιρνε και παράσημο!
    Κι όταν ο Bobby είπε "θα πεθάνω της πείνας άμα δε μου περάσει το δικό μου" το τίμησε!!! Για να δούμε το μουνάκι το δικό μας θα κάνει την υπέρβαση 'η θα σφυρίξει "ο από μηχανής διαιτητής" όταν αυτός και καλά είναι στην εντατική ενώ οι "αγωνιστές" καίνε για μιά ακόμα φορά την καϋμένη την Αθήνα...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει δικαίωμα να σπουδάσει ή όχι; Εξηγήσεις δε σου οφείλει, οπότε απάντησε ΜΟΝΟ σ' αυτό !



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα του πρότειναν να σπουδάσει, εξ'αποστάσεως, μέσω υπολογιστή. Και αρνήθηκε γιατί λέει το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει και εργαστήρια με υποχρεωτική παρακολουθηση. Και είπαν όλοι οκ, δίκαιο το αίτημα. Κάτσε ρε μάγκα, το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει εργαστήρια πληροφορικής, όχι φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων, να θες και ένα υπόγειο πειραματικές διατάξεις κάτω απ τις αίθουσες. Μ'άλλα λόγια, το εργαστήριο είναι πιο εύκολο να το παρακολουθήσεις μέσα από τη φυλακή απ' ό,τι τις παραδόσεις των μαθημάτων. Οπότε το εύλογο συμπέρασμα είναι ότι το παλικαράκι δεν κάνει την απεργία για να σπουδάσει, την κάνει για να βγει έξω, τη στιγμή που έχει καταστήσει σαφές με κάθε του δήλωση ότι έτσι και βγει δεν σκοπεύει να ξαναγυρίσει για κανένα λόγο. Και συζητάμε ακόμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω απόλυτα, το θέμα μου εμένα είναι η διάκριση (γιατι θα γινει η εξαιρεση στον κανόνα), βασισμένη σε υποθέσεις. ΘΑ την κάνει, ΘΑ βρει τον Ξηρό και το Χλωρό και θα μας κάψουν το μίξερ.

      Διαγραφή

Η ΧΑΣΤΟΥΚΑ ΑΚΑ ΔΕ ΜΠΙΑΤΣ-ΣΛΑΠ

Μπορεί ο κοσμός να καίγεται, αλλά ως γνωστόν το μουνί χτενίζεται. Πόλεμοι, Κόβιντ δεκαεννιά προς είκοσι, τύπα κερνάει Σπέσιαλ Κέη το παιδί ...